KIRSTEN AHLBURG

 

Forfatter

Steen Blichersvej 53 A, 8230 Åbyhøj
tlf.: 86 25 50 41
e-mail: k.ahlburg@mail1.stofanet.dk

Herunder finder du undervisningsbøger og materialer i følgende rækkefølge:
1. Fysiske bøger for voksne udlændinge og læsesvage
2. E-bøger for voksne udlændinge og læsesvage
3. Bøger og materialer til børn og unge i folkeskolen
4. Quiz til børn i børnehaven og folkeskolen

UNDERVISNINGSBØGER FOR UNGE OG VOKSNE UDLÆNDINGE, FYSISKE:
Se tv interview om mine 25 år som forfatter til bøger for indvandrere under Links.
parlør dansk Parlør dansk serien er et begyndermateriale for voksne udlændinge. Den består af  en grundbog, som lægger op til samtale. Et øvehæfte som lægger op til at skrive på dansk med information om Danmark og danskerne.. En lyd-cd med indlæste samtaler fra grundbogen. Øvehæfter med læsetekster og opgaver samt info om Danmark og danskerne:
Parlør dansk - at samtale på dansk. Grundbog. Pris 138 kr.
Parlør dansk - at skrive på dansk. Øvehæfte. Pris 56 kr.
Parlør dansk. Cd med lytteøvelser. Pris 282 kr.
Parlør dansk - at læse på dansk: København, På hospitalet, Tillykke morfar, Karen er syg, En god lørdag. Pris pr. hæfte 35 kr.
Serien er udgivet hos Special-pædagogisk forlag www.spf-herning.dk
tak skal du have Tak skal du have er en bog om dansk takt og tone for unge og voksne udlændinge. En slags Emma Gad for indvandrere om de danske uskrevne regler, der er almindeligt accepterede i den danske befolkning. Hvis man følger de uskrevne regler er man høflig og venlig, hvis ikke vil andre måske sige, at man er uhøflig. Derfor bør vore herboende udlændinge kende reglerne. Bogen tager fat på emner som aftaler, kropssprog, regler for invitationer, besøg og meget mere. Bogen er beregnet til elever med et grundlæggende kendskab til dansk.
Tak skal du have. Pris 150 kr. Special-pædagogisk forlag www.spf-herning.dk
hvad mener du Hvad mener du? er en debatbog for unge og voksne udlændinge, der arbejder med at tilegne sig de kvalifikationer, der er nødvendige for at kunne tage aktivt del i vort demokratiske samfund. Arbejdet med de bløde kvalifikationer ruster eleverne til at deltage i en debat og sige deres mening i klassen. Bogen er beregnet til elever med et grundlæggende kendskab til dansk.
Hvad mener du? Pris 142 kr. Special-pædagogisk forlag www.spf-herning.dk
hvordan går det Hvordan går det? er en bog for unge og voksne udlændinge om det danske sundhedsvæsen. Bogen fortæller om de uskrevne regler, der er på hospitalet, hos lægen og tandlægen i Danmark. Den fortæller også om, hvordan danskerne forstår sundhed og sygdom. Bogen er beregnet til elever med et grundlæggende kendskab til dansk.
Hvordan går det? Pris 142 kr. Special-pædagogisk forlag www.spf-herning.dk
kronprinsen Kronprinsen handler om kronprins Frederiks liv, før han mødte Mary.Om hans familie, barndom, skolegang, ungdom og voksentilværelse. Bogen kommer også ind på hans tanker om fremtiden som Danmarks næste konge. Bogen er rigt illustreret med pressefotos. På forlagets hjemmeside er der opgaver om Kronprinsens og Marys bryllup, som kan hentes gratis. Bogen er beregnet til elever med et grundlæggende kendskab til dansk og kan også læses af de ældste elever i folkeskolen.
Kronprinsen. Pris 60 kr. Special-pædagogisk forlag www.spf-herning.dk
Hvad betyder det? Hvad betyder det? er et hæfte med ni udvalgte verber, der illustrerer, hvordan hvert verbum skifter betydning, når det står i forbindelse med et adverbial, og hvert verbum bruges i faste udtryk, som har en særlig betydning. Det kan være svært for tosprogede at forstå betydningen af disse udtryk. Derfor er udtrykkene forklaret med andre ord, så hæftet kan bruges som en slags ordbog, hvorefter man kan kontrollere om betydningen er forstået ved at løse de efterfølgende opgaver. De udvalgte verber er: går, er, holder, kommer, står, tager, lægger, falder og løber. Hæftet er beregnet til tosprogede, der har et grundlæggende kendskab til dansk og kan bruges af unge og voksne tosprogede samt de ældste elever i folkeskolen.
Hvad betyder det? Pris 80 kr. Special-pædagogisk forlag www.spf-herning.dk
vi ses
Romaner på let dansk for voksne udlændinge. Dette er selvstændige romaner, som ikke hører under nedennævnte Læseværksted eller cafeserie. Bøgerne kan også læses af læsesvage danske voksne:
Skal vi danse (som ebog) hos forlaget Dreamlitt, Vi ses (som ebog) hos forlaget Dreamlitt og fysisk hos forlaget Spf, Flyt dig (som ebog) hos forlaget Dreamlitt, Vi har vundet (som ebog) hos forlaget Dreamlitt, Vi har tiden for os (som ebog) hos forlaget Dreamlitt, Vi har jo hinanden (som ebog) hos forlaget Dreamlitt og fysisk hos forlaget Spf,, Monas forår (som ebog) hos forlaget Dreamlitt. De romaner, som ikke længere findes fysisk hos forlaget spf, kan stadig købes gennem mig, da jeg har et lille restlager liggende af alle bøgerne. Læs mere om hver enkelt bog ved at klikke øverst i det røde felt under romaner.
bukserne og andre molbohistorier
Noveller og eventyr for unge og voksne udlændinge. Bøgerne kan også læses af læsesvage danske voksne. Alle - på nær Syv liv - kan også læses af børn, som er normal læsere.
Syv liv, Bukserne og andre molbohistorier, De fremmede ben og andre molbohistorier, Kong Midas og guldet, Den grimme ælling og ni andre eventyr. Læs mere om bøgerne ved at klikke øverst i det røde felt under romaner.  Priser fra 50 - 112 kr. Special-pædagogisk forlag www.spf-herning.dk
restaurant petit
 
Læseværkstedet, romaner opdelt efter sværhedsgrad. Rød, grøn, gul, blå. Læs om hver enkelt roman ved at klikke i det øverste røde felt Romaner.
Rødt niveau: En tyv, Cyklen, Hvor er Bo, Alene, Et år i Paris, Restaurant Petit, Tillykke, Kok i tv, Dåben, Far, Hjælp jeg drukner, Barnet, Hæl og tå, Lægen, En gammel ven, Naboen, Vi skal flytte.  Priser fra 40 -  103 kr.
Grønt niveau: Hjælp det brænder, Ulykken, Den mørke gade, Et lille håb, Guldkæden, Tak hr. Nielsen, Toget
Priser fra 54 - 90 kr.
Gult niveau: Jeg elsker dig, Elvira Madigan, En stille dans. Priser fra 54 - 98 kr.
Blåt niveau: Bankrøveriet, Et skud, Marie Krøyer, Kaj Munk, H.C. Andersens liv, Grundtvigs liv, Søren Kierkegaard. Priser fra 54 - 100 kr.
Læs mere om alle læseværkstedsbøger ved at klikke øverst i det røde felt under romaner. Her er alle mine læseværkstedsbøger beskrevet.

Cafe serien, lette romaner for de helt unge:
Se nederst under bøger til Folkeskolen.
Special-pædagogisk forlag 
www.spf-herning.dk 

E-BØGER FOR VOKSNE UDLÆNDINGE OG LÆSESVAGE
en gammel ven
Hos Special-pædagogisk forlag er alle bøger i læseværkstedet på rødt niveau nu også udkommet som ebøger. Alle kan købes gennem forlaget eller netboghandlere. De kan også lånes på ereolen.dk og ebib.dk
Flyt dig ebog
Tidligere udgivne læselet bøger for voksne er nu udkommet som ebøger i revideret udgave og kan lånes på ereolen.dk og ebib.dk. De kan også købes ved netboghandlerne. Hos forlaget Dreamlitt er udkommet følgende titler:
Skal vi danse, Vi ses, Vi har vundet, Flyt dig, Vi har jo hinanden, Vi har tiden for os, Monas forår.

BØGER TIL OPLÆSNING OG DIALOGISK LÆSNING I INDSKOLINGEN, MATERIALER TIL BOGSTAVINDLÆRING OG DEN FØRSTE LÆSNING. LÆSELET BØGER SAMT LÆS OG FORSTÅ HÆFTER TIL FOLKESKOLEN:
Ida
Mundheldserien består af en række bøger, der tager udgangspunkt i de danske mundheld. På en sjov og humoristisk måde fortælles historier, der lægger op til en snak om hvert enkelt mundheld. Bøgerne kan anvendes til oplæsning og dialoglæsning i indskolingen, til oplæsning i hjemmet og til selvlæsning fra 8 år. Læs mere om hver enkelt bog i serien under "Børne- og ungdomsbøger" her på siden. Indtil videre er der følgende titler:
Ida har sommerfugle i maven, Emil og den røde maling, Lars Tyndskids mark, Derude hvor kragerne vender. Pris pr. stk. 125,- forlaget Elysion www.elysion.dk
Sines sure sokker
Serien om børns personlige udvikling består af en lang række bøger, der tager udgangspunkt i børns følelser og oplevelser. På en sjov og humoristisk måde fortælles historier, der lægger op til snak om berørte emner. Børne kan anvendes til oplæsning og dialoglæsning i indskolingen og til oplæsning i hjemmet. Emner, der berøres er f.eks. at være sur og ked af det, at blive mobbet og holdt udenfor, ikke at ville sove, ikke at ville sige undskyld, at være doven, at klare sig selv uden hjælp, at ville have uden at give, at lyve. Læs mere om hver enkelt bog i serien under "Børne- og ungdomsbøger" ved at klikke på linket øverst på siden.  Indtil videre er der følgende titler i serien:
Sines sure sokker, Løgnen der blev ved med at vokse, Nålen i høstakken, Luksusdyret Lulu, Flagermusen, der ikke ville sove, Drengen der ikke ville sige undskyld, Det kan du selv gøre, En rigtig nisse, Herkules. Pris pr. stk. fra 198,- til 229,- . Forlaget Wisby og Wilkens www.bogshop.dk
Kis får en bøf Læs lydret bøgerne niveau 0 består udelukkende af ord med to bogstaver og er beregnet til børn i børnehaveklasser og 1. klasser, som begynder at knække læsekoden. Der anvendes 24 ord fra listen over de 120 mest almindelige ord. Læs lydret bøgerne niveau 1 består af lydrette ord på max tre bogstaver og kun en stavelse, og her anvendes 65 af de 120 mest almindelige ord. Bøgerne er rigt illustreret med flotte farver, der appellerer til børnene:
Niveau 0: Ib i en sø, Ib i en by, Ib og to ål
Niveau 1: Kis får en bøf, Fif er en fe, En fin tur. Tor og mor, My får en is.
Pris pr. læs lydret bog kr. 85 kr. Special-pædagogisk forlag www.spf-herning.dk
Anmeldelse af Ib i en sø: Fin bog, der kun kan anbefales til børn, der er i gang med at lære bogstavernes lyde og at sætte lydene sammen til ord. Lektør Mads Overmark.
abc rap
ABC rap  er et materiale til børn i børnehaveklasser og 1. klasser, som skal lære bogstaverne at kende på en anderledes og kreativ måde. Materialet indeholder følgende: cd med 29 ABC rap og beat, lærervejledning. Desuden er der plancher med alle 29 bogstaver, illustrationer og rap til at hænge op samt opgavehæfte. Special-pædagogisk forlag. www.spf-herning.dk
Anmeldelse i Tale-høre nyt, Jytte Brejnholdt: Med denne form for bogstavindlæring med rap, leg og bevægelse sættes der fokus på bevægelse i skolen. Med dette materiale får indskolingslærere og pædagoger et spændende og inspirerende materiale, som kan hjælpe alle børn godt i gang med den vigtige skriftssproglige udvikling. På cd'en er der fængende rap, som børnene hurtigt kan lære, så de kan rappe med til de iørefaldende beats.
Anmeldelse i Skolestart, Dorthe Clausen: Der er rig mulighed for at gøre undervisningen alternativ og eksperimenterende. Børnehaveklassebørnene finder straks de sjove tekster og rytmer interessante. Motivationen for at lege med sproget, rim og ikke mindst rytmerne starter straks, når man sætter cd'en på. Et spændende og inspirerende materiale.
Anmeldelse i Læsepædagogen, Bitten Longholm: Materialet er oplagt til supplerende og legende bogstavindlæring, som uden tvivl vækker interesse med sin mulighed for bevægelse og aktiv lytning.
Bo i telt Bo bøgerne er læselet-bøger for begynderlæseren og ligger på lix 5. De handler om den nysgerrige og lidt uheldige Bo, der finder på alle mulige sjove ting, og tit går det galt. Bøgerne er illustreret med sort-hvide tegninger af Jon Ranheimsæter:
Bo i Tivoli, Bo får en kat, Bo på skitur, Bo ror, Bo får tæv, Bo får en is, Bo kører bil, Bo og musen, Bo passer King, Bo laver bål, Bo på taget, Bo og frøen, Bo spiser gift, Bo og tyven, Bo ser en tyr, Bo får et kys, Bo holder nytår, Bo og låsen, Bo i toget, Bo og cyklen, Bo i dyrehaven, Bo og hvepsene, Bo i telt, Bo og hækken, Bo og slangen, Bo bager kage, Bo på museum, Bo i kano, Bo og gaven, Bo sender en sms, Bo og ulven, Bo får hyben ( de to sidstnævnte er udkommet i farver og med stift bind og har derfor en anden pris end resten). Pris pr. Bo bog 39 kr. Nyeste Bo bøger med stift bind pris 85 kr. Special-pædagogisk forlag. www.spf-herning.dk
Gro skater Gro bøgerne er læselet-bøger for begynderlæseren og ligger på lix 5. Indholdsmæssigt vil de også kunne læses af læsesvage op til 5. klasse. De handler om den hesteglade pige Gro, som er sej og modig. Hun skater, deltager i talentshow, laver loppemarked, rider på sin veninde Livs hest og redder Liv og hendes hest ude i skoven.Bogen er illustreret med flotte farveillustrationer af Gunnar Breiding:
Gro og ponyen, Gro i tv, Gro redder Liv, Gro skater, Gro sælger en bil, Gro får et spark. Pris pr. Gro bog 86 kr. Special-pædagogisk forlag www.spf-herning.dk
Anmeldelse: Bøgerne er dialogrige og lette at læse. Endnu to gode titler om Gro af Kirsten Ahlburg, som anbefales til børnebiblioteker og skolernes læringscentre. Lektør Karsten Boll.
Siv og aben
Siv bøgerne er læselet-bøger for begynderlæseren og ligger på lix 5. De tolv bøger handler om pigen Siv, som lander på en øde ø. Her skal hun klare sig selv, og der er mange udfordringer. En rigtig robinsonade for de yngste på tolv bind, der kan læses hver for sig eller i sammenhæng fra nr. 1 til 12. Bøgerne er illustreret med sort-hivde tegninger af Ida Gantriis. 
Siv på øen, Siv og Vic, Siv ser et skib, Siv og aben, Siv og buret, Siv er syg, Siv og havet, Siv møder Robin, Siv i fælden, Siv på jagt, Siv og flyet, Siv vender hjem. Pris pr. Siv bog 44 kr. Specialpædagogisk forlag www.spf-herning.dk
heksen mini Lix 5 fantasy er læselet-bøger for begynderlæseren. Bøgerne handler om hekse, trolde, feer, kæmper, alfer, spøgelser mv. Alt sammen noget der sætter fantasien i gang hos børnene. Bøgerne er illustreret med sort-hvide tegninger af mange af vores dygtige danske illustratorer.
Alfen i haven, Den lille fe, En rigtig trold, Fruen fra havet, Heksen Mini, Kæmpen Jæt, Prins knud, Se det spøger, Tor vil spøge, Uri kan flyve, Grev Rudolf. Pris pr. fantasy bog 61 kr. Special-pædagogisk forlag www.spf-herning.dk
Tora og bjørnen Tora bøgerne er læselet-bøger for begynderlæseren og ligger på lix 5. De handler om Tora, som er en pige, der lever i vikingetiden. En sej og modig pige som slås med bjørne, røver en by, kaster med hammer ligesom Thor. Bøgerne er illustreret i sort-hvide tegninger af Susanna Hartmann.
Tora og bjørnen, Tora røver en by, Tora og hornet, Tora og lynet, Tora møder en røver, Tora og regnbuen, Tora i kamp, Tora på jagt. Pris pr. Tora bog 58 kr. Specialpædagogisk Forlag www.spf-herning.dk
nis og anden
Nis bøgerne er julebøger for begynderlæseren og ligger på lix 5. De handler om Nis, som bor på loftet hos Tea og hendes familie. Bøgerne er illustreret i flotte farver af Susanna Hartmann. Billederne skal nok sætte alle i julestemning:
Nis på loftet, Nis og grøden, Nis og katten, Nis til bal, Nis farer vild, Nis og Mille, Nis og kælken, Nis får en øl, Nis og huen, Nis i byen, Nis alene hjemme, Nis får en kone, Nis og anden, Nis i Tivol, Nis i fælden, Nis i træet. Pris pr. Nis bog 65 kr. Nisseskuespil som kan spilles i klassen fra 1. - 3. klasse kan hentes gratis på forlagets hjemmeside. Special-pædagogisk forlag www.spf-herning.dk
Anmeldelse: Rigtig god og hyggelig læsetræning til julemåneden. Bøgerne kommer ikke til at tilbringe megen tid på hylden. Lektør Mads Overmark.
kurven Lette bibelhistorier er læselet-bøger for begynderlæseren og ligger på lix  6-8. Det er bøger, der kan bruges som læsebøger, men også som en del af kristendomsundervisningen i folkeskolen. Der er opgaver til alle bøgerne på forlagets hjemmeside. Bøgerne er illustreret af mange forskellige danske illustratorer i sort-hvide tegninger.
Ordet - historien om skabelsen, Æblet - historien om Adam og Eva, Bålet - historien om Kain og Abel, Skibet - historien om Noas ark, Ilden - historien om Sodoma, Skindet - historien om Esau og Jakob, Kornet - historien om Josef, Kurven - historien om Moses i kurven, Ægypten - historien om de ti plager, Håret - historien om Samson, Hvalen - historien om Jonas og hvalen, Loven - historien om Moses og de ti bud. Pris pr. bibelhistorie 78 kr. Special-pædagogisk forlag www.spf-herning.dk
Jack og lygten
Lette legender er læselet-bøger for begynderlæseren og ligger på lix 6 - 8. De bygger på kendte legender. Nogle fortæller om baggrunden for vore traditioner som Mortensaften i Gæs i skuret, Græskarhovedet ved halloween i Jack og lygten, Santa Lucia i Lys i håret og  Sankt Nicolaus - vores julemand - i De tre tønder. Andre legender fortæller om Roms tilblivelse, Frans af Assisi, Herkules mv.  Bøgerne er illustreret af mange forskellige danske illustratorer i sort-hvide tegninger.
Den rige søn, Den store helt, Dragen i søen, Flyv ikke højt, Lys i håret, Pilen og æblet, Ulvens børn, Kæmpen i hulen, Gæs i skuret, Jack og lygten, De tre tønder. Pris pr. legende bog 73 kr. Special-pædagogisk forlag www.spf-herning.dk
en dejlig dag
Morten bøgerne er læselet-bøger for læsesvage og tosprogede børn, som kan læse på lix 8. De handler om emner, som er en slags introduktion til tosprogede om, hvordan vi gør forskellige ting i Danmark, skrevet ind i en fiktiv historie. En dejlig dag handler om, hvordan børn i Danmark holder fødselsdag. En god fest handler om, hvordan børn holder klassefest. Mortens mobil handler om, hvordan mange danske børn arbejder for at spare penge sammen til noget, de gerne vil have som f.eks. en mobil, og Mortens hund handler om, hvordan vi behandler vores kæledyr. Bøgerne lægger op til mange gode snakke. Bøgerne er illustreret i flotte farver af Susanna Hartmann.
En dejlig dag, En god fest, Mortens mobil, Mortens hund. Pris pr. Morten bog 75 kr. Special-pædagogisk forlag  www.spf-herning.dk
politihunden
Værd at vide bøgerne er de første fagbøger for 7-9-årige. De er fyldt med flotte fotos og handler om emner, som er spændende for især drenge. Emner som brand, politi, Falck, astronauter, luftballonfart, stunt og parkour berøres ligesom der er emner om et boyband, klovne på hospitaler, jul gennem tiden, storke og katte, der er efterladt i en skov. Der er opsat faktabokse og billedtekster, så børnene lærer at læse den første fagbog:
To klovne, B-Boys, En stærk mand, Stunt, Ud i rummet, Hvor er mor, Politihunden, Storke i Ribe, Jul gennem tiden, Når det brænder, Politiet kommer, Falck, Op i luften, Parkour. Pris pr. Værd at vide bog 73 kr.
Special-pædagogisk forlag www.spf-herning.dk
lynet
Soloserien er læseletbøger til 8 - 10-årige. I denne serie har jeg udgivet Lynet, lix 15. Bogen handler om Anton, der er hurtig som et lyn. Så hurtig, at han slet ikke opdager, at det lyner og tordner under en kamp, og at kampen er fløjtet af. Det får alvorlige følger for Anton. Pris kr. 86. Forlaget Elysion. http://www.elysion.dk
rap for dig RAP FOR DIG
Rap for dig er et alternativ og eksperimenterende læseundervisningsmateriale til stave og læsetræning. Børn i de små klasser har et stort behov for at bevæge sig og lege som en del af undervisningen. Det bliver der rig mulighed for med Rap for dig. Materialet appellerer til børnene og motiverer dem til at læse, lege med sproget og arbejde med rim og rytme. Hver rap er en lille historie med lavt lix, ingen eller få lange ord, en enkel handling og enderim. De små lette raptekster har sjove og vidt forskellige illustrationer. Materialet består af en cd med 12 indspillede rap, samt beats uden tekst. Der er også cd med rap og illustrationer, og teksterne kan projiceres op, så alle kan følge med. Rap for dig er rappet på en sjov og legende måde af Morten Ahlburg. Beats bevægelse og læsning går op i en højere enhed. Pris  350 kr. Special-pædagogisk forlag www.spf-herning.dk
Noget om dyr Læs og forstå hæfter for 7-9 årige. Cafe serien for de yngste, grønt niveau. Hæfterne er sat op med lix 5 tekst på venstre side og opgaver på højre side. Hæfterne er rigt illustreret med farvefotos:
Noget om dyr, Noget om lege. Noget om at køre. Noget om ferie.  Pris for fem hæfter 120 kr. Special-pædagogisk forlag www.spf-herning.dk
hjælp en haj
Farlig Ferie bøgerne er for 8-10-årige til selvstændig læsning. De første fire titler er:
Kannibaler, Bjørnen sover, Ubådssafari og Hjælp, en haj! Bøgerne handler om den noget sløve jeg-fortæller, der rejser med sin lillebror og sine hyperaktive og oplevelseslystne forældre ud i verden. Jo farligere des bedre, synes forældrene at mene. Bøgerne er illustreret af Jarl Egeberg og udkommet på forlaget Elysion. Pris pr. stk. 124 kr. Læs mere om hver enkelt bog under Børnebøger.
Det skulle være forbudt
Sara bøgerne er en pigeserie til selvlæsning for 8 - 11-årige. De første fire titler er:
Dumme far, siger jeg bare. Det skulle være forbudt at flytte! Jubi, vi har ferie! Bliver jeg en rigtig søster - eller bare en halv? Bøgerne handler om den 10-årige Sara, der flytter til Ry, fordi hendes mor og far skal skilles. Sara flytter med mor og skal nu finde nye venner, forholde sig til en sørgende og vred mor, møde fars nye kæreste og være storesøster til den lille nye baby far og kæresten Gitte venter. Bøgerne er illustreret i farver af Pernille Hinnerup Jensen.  Læs mere om hver enkelt bog under Børnebøger. Pris pr. stk. 124 kr. Forlaget Elysion www.elysion.dk

talent

Cafe serien består af læselet bøger og læs og forstå hæfter for 9 - 11-årige og 12 - 15-årige læsesvage og tosprogede. Temaerne er hentet fra børnenes og de unges hverdag med emner, der rører sig blandt børn og unge i målgruppen. Serien er opdelt i tre niveauer. Gult niveau lix 7 - 8 for de 9 - 11-årige, rødt niveau lix 8 - 10 og blåt niveau lix 12 - 15 for de 12 - 15-årige. Læs mere om hver enkelt cafebog ved at klikke i det røde felt under Børne- og ungdomsbøger.

Læselet bøger:
Gult niveau: Løgnen, Den sorte kappe
Rødt niveau:
Hey er her party, Team Alfa, Fanget på isen, Vild med Mikkel.
Blåt niveau: BZ, Det er gratis, Hit med mobilen, V (V for vegetar), Talent.
Pris pr. cafe bog 58 kr. 

Læs og forstå hæfter Cafe serien:
Rødt niveau: Noget om forelskelse, Noget om heste, Noget om fester, Noget om farlige dyr, Noget om fugle, Noget om sundhed, Noget om kroppen
Blåt niveau: Noget om robotter, Noget om fangeflugt, Noget om hunde, Noget om klima, Noget om mobiler, Noget om tøj og mode, Noget om mystik
Pris for fem cafehæfter 120 kr.

Cafe serien, på let engelsk for 12 - 15 årige:
Sofia's godt talent, Help, A hero, Fire
Pris pr. engelsk cafe bog 58 kr.
Anmeldelse af læsekonsulent Anne Mette Bruun Poulsen, Dansk Audiologopædi:
Det er godt klaret, at forfatteren på trods af korte sætninger og et forenklet sprogbrug formår at skabe spænding i handlingen. Flere elever er begejstrede over, at de på grund af de mange gentagelser ret hurtigt lærer at forstå, hvad ordene betyder og lærer udtale. Desuden er der flere, der har rost bøgernes spænding og friske sprogbrug.

Special pædagogisk forlag www.spf-herning.dk  
hjemløs forside undervisningsbøger
Turbo serien består af læseletbøger for 13 - 17-årige på lix 14 - 17 og er skrevet af mig og min søn Morten Ahlburg

Den første bog i serien hedder Hjemløs. Den handler om rapperen Elisa, der bliver smidt ud af sit band på grund af sin vilde livsstil og egoistiske opførsel. Det bliver begyndelsen på en deroute for Elisa, der i forvejen har fravalgt kontakten til sine forældre, og da hun senere også mister sin lejlighed, har hun ingen steder at tage hen. 120 sider. Pris kr. 229,-
Den anden bog i serien hedder Et nyt liv. Den handler om Thomas, der bliver mobbet i skolen. Efter farens selvmord for et par år siden er livet blevet svært. Han har problemer i skolen og derhjemme, men han forsøger at finde trøst i Michael Strunges digtning, der udtrykker samme oprørstrang, som Thomas selv føler. Da han skal flytte til Ribe sammen med sin mor, tager han en beslutning. Han vil skabe sig en ny identitet i Ribe. Et nyt liv. 80 sider. Pris kr. 179.
Turbineforlaget www.turbineforlaget.dk
den mørke gade I serien Læseværkstedet, som er nævnt længere oppe på siden under materialer til voksne tosprogede, er der nogle af bøgerne, som også kan læses af børn og unge i folkeskolen. Det drejer sig om: Cyklen, En tyv, Den mørke gade, Et skud, Et lille håb, Ulykken, Elvira Madigan, Bankrøveriet, Grundtvigs liv, H.C. Andersens liv, Kaj Munk, Marie Krøyer, Søren Kierkegaard.
Priser fra 40 - 100 kr. Special-pædagogisk forlag www.spf-herning.dk

ROMANER TIL FRILÆSNING OG SEKSUALUNDERVISNINGEN FOR TWEENS
nice eller nederen Nice eller nederen - Emma 11 år......snart 12:
er en roman for tween piger skrevet i dagbogform. Nice eller nederen handler om pigen Emma, der er på vej ind i puberteten. Den vil egne sig til at bruge i seksualundervisningen, når klassen deles op i piger og drenge. Den er rigt illustreret med flotte farver af Vivi Barsted. Bogen blev i 2012 indstillet til Bogslugerprisen. Pris for romanen 229 kr. Turbineforlaget. Bogen er nu også udkommet som e-bog. Fortsættelsen Nice eller nederen 2 - Emma 12 år ...snart 13  udkommer ultimo 2012.  www.turbineforlaget.dk
Nice eller nederen 2
Nice eller nederen 2 - Emma 12 år ... snart 13
er en roman for tweenpiger skrevet i dagbogsform og er bog nummer to i serien "Nice eller nederen". Den handler om pigen Emma, der er godt på vej ind i puberteten. Hun oplever alt det, som piger i alderen 10 - 13 kan nikke genkendende til - forelskelse, kærestesorg, den første smøg, den første øl, kys, menses, at få bryster, bumser og hår under arme og forneden. I et ungdommeligt og ligefremt sprog følger vi Emma et år af hendes liv. Bogen er rigt illustreret med flotte farver på hvert opslag af Rasmus Jensen. Bogen er i 2014 indstillet til Bogslugerprisen og Skriverprisen. Pris for romanen er 249 kr. Turbineforlaget. www.turbineforlaget.dk
de små dyrequizzer
QUIZ OG BILLEDBØGER TIL BØRNEHAVEKLASSER SAMT QUIZ TIL BØRN FRA 1. KLASSE TIL 7. KLASSE. SE UNDER BØRNEBØGER!!
Quiz bøgerne egner sig til at arbejde med sproglig opmærksomhed og paratviden.
Jeg har udgivet over 20 quizbøger. Alle titler og priser er nævnt under emnet Børnebøger her på hjemmesiden.
Billedbøgerne egner sig til højtlæsning i børnehaveklassen samt til dialogisk læsning. De fleste bøger beskræftiger sig med emner, som kan være relevante at tage op med børne f.eks. mobning, dovenskab, løgn, at være sur og blive god igen, sorg og om at være anderledes.